Τελικά το Ζάππειο 3 έμελλε να είναι και το πιο ουσιαστικό για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά. Όχι ότι τα δύο προηγούμενα δεν είχαν κι αυτά την σημασία τους, άλλωστε αρκετές από τις ιδέες και τα συνθήματα τους (βλέπε ανάπτυξη) τα …. υιοθέτησαν στην πορεία τόσο η Τρόικα και η Κομισιόν, όσο και το … ΠΑΣΟΚ
Απλά οι δύο προηγούμενες διακηρύξεις έγιναν σε μια περίοδο που κανείς ακόμη δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης και τις συνέπειές της για την ελληνική κοινωνία. Ως εκ τούτου, το Ζάππειο 1 και 2 έπασχαν τουλάχιστον ως προς την πρόβλεψη για το μέλλον καθώς τα πάντα ήταν ρευστά.
Η σημερινή ομιλία του Σαμαρά στο Ζάππειο και η παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος, ήταν πιο μεστή, πιο στοχευμένη και πιο μετρημένη καθώς η οικονομία έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και η τρόικα παραμονεύει.
Επομένως, ο πρόεδρος της ΝΔ δε θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να ζητήσει τη λαϊκή εντολή λέγοντας λεφτά υπάρχουν κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα για ιθαγενείς.
Είπε, όμως, ένα σημαντικό: Ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα που κάποιοι τη χρεοκόπησαν, αλλά που έχει όλα τα φόντα να αλλάξει.
Ουσιαστικά, η ομιλία του Σαμαρά στόχευσε σε όσους σήμερα είναι απαισιόδοξοι ότι τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα. Και όμως, οι πολιτικές είναι που πάσχουν και τα πρόσωπα που καλούνται να τις υλοποιήσουν.
Τα οικονομικά μέτρα φυσικά δε μπορούν να εξειδικευτούν μέσα σε δύο ώρες ομιλίας. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις της οικονομικής πολιτικής οι οποίες σε γενικές γραμμές είναι απόλυτα σωστές. Αρκεί, επιμένουμε, να υπάρξουν τα κατάλληλα πρόσωπα να τις υλοποιήσουν. Για το Σαμαρά δεν έχουμε καμιά αμφιβολία. Το πολιτικό προσωπικό πρέπει να βρεθεί και να είναι έτοιμο να φέρει τα πάνω – κάτω.
Ακούω διάφορους να λένε ότι κι ο Σαμαράς μια από τα ίδια ήταν, τα ίδια υποσχέθηκε. Λάθος. Διότι σε μια οικονομία που όλοι γνωρίζουν ότι πλησιάζει η καταστροφή αν δεν έχει επέλθει, δε χωρά η παροχολογία, και κάτι τέτοιο δεν έκανε.
Τα μέτρα, αν θέλει κάποιος να τα εξειδικεύσει, αφορούν μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και στόχο έχουν να οδηγήσουν στη ρευστότητα την οικονομία. Να πέσει χρήμα, να κινηθούν οι επιχειρήσεις, να βρεθούν δουλειές.
Διαβάστε Περισσότερα:
http://www.antinews.gr/2012/04/22/157406/