Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΣΤΕΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Τέλος το Μνημόνιο κυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. με τη Νέα Δημοκρατία, υποσχέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο Συνέδριο του κόμματος.

Είναι προφανές ότι άλλη λύση δεν υπάρχει. Τα μέτρα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή και τους πολίτες στην εξαθλίωση. Μία άλλη πολιτική ανάπτυξης είναι ο μόνος δρόμος που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο.
Το μονόδρομο της εξόδου από το Δ.Ν.Τ. επιζητούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους απειλεί ο Γ. Παπανδρέου με εκλογές.
Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γ. Καρατζαφέρης είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν τη γενναία πολιτική απαγκίστρωσης από το Δ.Ν.Τ., τη στιγμή που όχι μόνο το υπερψήφισαν αλλά στήριξαν τον Γ. Παπανδρέου περισσότερο και από κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι απειλές του Πρωθυπουργού για εκλογές θα πέσουν στο κενό. Η στήριξη που δέχτηκε από τον Γ. Καρατζαφέρη και την Ντ. Μπακογιάννη μόνο πολιτική ζημιά θα του προσφέρει όπως αυτό συνέβει και με τη στήριξη που αποζήτησε στο παρελθόν από Μάνο - Ανδριανόπουλο.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν στηρίξουν τα αντιλαϊκά μέτρα του ασφαλιστικού υπογράφουν το πολιτικό τους τέλος. Ομοίως, τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης που για πρόσκαιρα οφέλη γίνονται Ηρακλειδείς μιας κυβέρνησης που δεν στηρίζεται ούτε από τα στελέχη της είναι βέβαιο ότι θα έχουν την ίδια τύχη.
Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει, παρακολουθεί και ζυγίζει τις κινήσεις όλων μας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για το μέλλον του τόπου.
Η λύση είναι προφανής. Όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου να στηρίξουν την έξοδο από το Μνημόνιο και να οδηγήσουν τη χώρα σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. 
Ο ελληνικός λαός θα προχωρήσει μπροστά σε ένα νεό δρόμο ελπίδας και προοπτικής και θα αφήσει στο περιθώριο τους σημερινούς διώκτες του.
Να σταματήσει σήμερα η εκστρατεία του φόβου. Οι απειλές και η κατατρομοκράτηση των πολιτών θα έχουν οδυνηρό αποτέλεσμα για τους εμπνευστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου