Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ayrton Senna, ο "μάγος" της φόρμουλα 1, χάθηκε στις 1 Μαΐου 1994


Η πρωτομαγιά, από το 1994 και μετά, θεωρείται δικαίως, "Μεγάλη Παρασκευή" του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, έχουν περάσει δεκεννέα ολόκληρα χρόνια, από τότε που ο Άιρτον Σένα ξεκίνησε για το τελευταίο "podium" της ζωής του.

Ο "Βασιλιάς του Μονακό", έσβησε στην στροφή "Ταμπουρέλο" στο Γκραν Πρι της Ίμολα του 1994, που τελείωσε με τρία ατυχήματα, από τα οποία τα δύο είχαν την χειρότερη κατάληξη...
Πρώτος στην λίστα ο Roland Ratzenberger, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 30 Απριλίου, στις κατατακτήριες δοκιμές. Πολύ σοβαρό ατύχημα, αλλά ευτυχώς χωρίς να πάθει το παραμικρό, είχε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο.
Τρίτος σε όλη αυτήν την τραγωδία είναι ο Άιρτον Σένα, ο οποίος σκοτώθηκε την ημέρα του αγώνα, σκορπώντας το κλάμα στους απανταχού λάτρες της Formula αλλά και σε όλους τους συμπατριώτες του στην Βραζιλία.






Ayrton Senna

07/05/1988: GP Μονακό
«Οδηγούσα γρηγορότερα και γρηγορότερα. Συνέχιζα να αυξάνω ταχύτητα... Ξαφνικά κατάλαβα ότι ήμουν δύο ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τους υπόλοιπους, ακόμη και από τον Prost που οδηγούσε το ίδιο αυτοκίνητο. Συνειδητοποίησα ότι δεν οδηγούσα το αυτοκίνητο με τη λογική. Οδηγούσα με το ένστικτο. Τρομοκρατήθηκα...».

Ayrton Senna

"Αν τύχει ποτέ και έχω ένα ατύχημα που μπορεί να μου κοστίσει τη ζωή, καλύτερα να είναι μία κι έξω. Δεν θέλω να ζήσω σε αναπηρική πολυθρόνα. Ούτε θέλω να μπω στο νοσοκομείο υποφέροντας από σοβαρά τραύματα. Αν πρόκειται να ζήσω, θέλω να ζήσω κανονικά και έντονα, γιατί είμαι άνθρωπος της δράσης..."

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B9%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%BD_%CE%A3%CE%AD%CE%BD%CE%B1
http://www.epitrohon.gr/article-638.html
http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15890&subid=2&pubid=6873014
http://www.ayrton-senna.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου