Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ελιά, το δένδρο της Ελλάδας

Άρρηκτα δεμένη με την ζωή της Ελληνικής οικογένειας. Βάση της Μεσογειακής διατροφής.
Εκλεκτό το λάδι της Κω. Το έδαφος, το κλίμα και οι καλλιεργητικές συνήθειες έχουν διαμορφώσει ένα μοναδικό στο είδος του ελαιόλαδο.
Αυτό που του λείπει είναι μια οργανωμένη προσπάθεια για τυποποίηση και οργάνωση της προώθησης του. Σκεφθείτε κάθε επισκέπτης του νησιού μας να φεύγει έχοντας μαζί του μισό λίτρο "Ιπποκράτειου" ελαιόλαδου.
Αυτή πρέπει να είναι η βάση μιας πολιτικής που θα προωθήσει - αναδείξει το τοπικό προϊόν και θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Κωακού ελαιώνα. Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας πολιτικής είναι πολλά. Θέσεις εργασίας, συμπληρωματικό εισόδημα για εκατοντάδες οικογένειες, ισχυρή προώθηση του ονόματος του νησιού, βιώσιμη διαχείριση χιλιάδων στρεμμάτων, ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο τομέα της μεταποίησης.  Το πετυχημένο παράδειγμα της ΒΙΜΕΛ μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός τέτοιου σχεδιασμού.
Να λοιπόν μια ευκαιρία για ολοκληρωμένη τοπική πολιτική που μπορεί να προωθήσει ο ενιαίος δήμος της Κω.

Από Ελιές2011


Από Ελιές2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου