Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ασκήσεις Υψηλής Τεχνολογίας:Εφαρμογή Ενοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων


Μετά την εγκατάσταση του συστήματος αυτοματισμού στο Γραφείο Κίνησης Οχημάτων που αφορά την αποτύπωση της πλήρους καρτέλας κάθε οχήματος (συντηρήσεις, οδηγοί, χιλιόμετρα, διοικητικά έγγραφα, ασφάλεια, ΚΤΕΟ, κ.α) αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εγκατάσταση του Ενοποιημένου Συστήματος Διαχείρισης Δημοτικών Οχημάτων και Πρατηρίων Υγρών Καυσίμων του Δήμου της Κω.
Το ενοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα αποτελεί σημαντική καινοτομία καθώς ο Δήμος της Κω είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που εγκαθιστά ένα τέτοιο σύστημα παρέχοντας στις αρμόδιες υπηρεσίες τη δυνατότητα να παράγουν μια σειρά από αναφορές από τις οποίες θα μπορούν να αξιολογούν και να βελτιώνουν την λειτουργία της υπηρεσίας τους.
Το έργο προϋπολογισμού 125 χιλιάδων ευρώ που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, αφορά στην εγκατάσταση σε κάθε δημοτικό όχημα συστήματος τηλεμετρίας, με G.P.S μέσω δορυφόρων, για την ταχυμέτρηση, την αποτύπωση των διαδρομών και των στάσεων καθώς και ειδικούς δακτυλίους στα ρεζερβουάρ για την παρακολούθηση του εφοδιασμού καυσίμων. Παράλληλα, στις δεξαμενές καυσίμων στα εργοτάξια της Κω και της Αντιμάχειας εγκαθίστανται ψηφιακές αντλίες, ηλεκτρονικά συστήματα ογκομέτρησης των καυσίμων, ελέγχου του εφοδιασμού και καταγραφής των καταναλώσεων.
Ήδη η ανάδοχος κοινοπραξία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης του εξοπλισμού στα αυτοκίνητα και στις δεξαμενές καυσίμων. Τα πρώτα 120 οχήματα έχουν τύχει των αναγκαίων ρυθμίσεων και υπολογίζεται ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας το έργο θα έχει ολοκληρωθεί όπως και η εκπαίδευση του συνόλου του εμπλεκόμενου προσωπικού (τεχνικοί, οδηγοί, γραφείο κίνησης, κ.α.).
Δήμος Κω Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου